Tarieven

Het standaardtarief voor een taxatie is €99,95 per uur exclusief BTW en exclusief uitwerking van het rapport. Andeweg Taxaties factureert doorgaans op uurbasis om extra onnodige kosten te voorkomen. Bij een taxatie wordt een starttarief van €99,95 gerekend met een verhoging van €49,95 per half uur. Daarnaast wordt een reiskostenvergoeding van €0,29 per kilometer met een minimum van €12,- in rekening gebracht. Bij grotere projecten zoals een museumcollectie, grote verzameling of objecten met een groot historisch belang en bijhorend onderzoek kan een vrijblijvende offerte worden uitgebracht.

Tevens worden bij een reistijd van meer dan dertig minuten reistijdkosten op basis van €49,95 per uur berekend bovenop de gebruikelijke kilometervergoeding.

De kosten van een enkele waardebepaling bedragen €14,95 per object incl. BTW, een beknopte omschrijving en een waarde in het economisch verkeer. Het aantal te waarderen objecten kan eenvoudig worden aangekocht via het aankoopformulier op de website.

Tevens kunt u bij Andeweg Taxaties terecht voor een taxatie voor de gehele inboedel of een collectie kostbaarheden voor verzekering of successiebelasting na overlijden of voor opname in het testament. Een taxatie heeft een geldigheidsduur van 3 tot 5 jaar. Ons advies is om iedere 3 jaar een hertaxatie aan te vragen om zo onnodig risico te voorkomen.

Neem contact op via e-mail of maak telefonisch een afspraak. Ook voor het aanvragen van een deskundigenverklaring omtrent antiek ivoor en of andere CITES gerelateerde objecten bent u bij ons aan het juiste adres.

Annulering

Bij annulering van een afspraak binnen 24 uur wordt het starttarief in rekening gebracht.

Andeweg Taxaties is niet verantwoordelijk voor veilingresultaten en/of gerealiseerde prijzen in het economisch verkeer. Met name waardebepalingen zijn gebaseerd op een actuele waarde in het economisch verkeer. Taxaties voor verzekering zullen een reële vervangingswaarde zijn. Waardebepalingen en taxaties kunnen worden gedaan op een gegronde kennis van kunst en antiek, met als specialisme antieke wapens en militaria van voor 1870 (m.b.t. wetgeving op handel in antieke wapens).
Tevens is Andeweg Taxaties als register-taxateur gemachtigd om een deskundigenverklaring toe te kennen aan objecten die vervaardigd zijn met of van materialen die onderhevig zijn aan de CITES wetgeving betreffende antiek ivoor en andere CITES appendix soorten. Een fysieke inspectie van het object is hiervoor verplicht volgens art. 7;960 BW

Algemene voorwaarden zijn van toepassing.