Specialismen

Naast de expertise in kunst, antiek en kostbaarheden, heeft Andeweg Taxaties zich door grote passie voor antieke Oriëntaalse en Europese wapens ontwikkeld tot expert op gebied van antieke wapens en toebehoren.

De expertises van Andeweg Taxaties:

  • Kunst, Antiek en Inboedelgoederen
  • Antieke wapens en uitrusting voor 1870
  • Aziatische kunst, waaronder Chinees porselein
  • Tribale en Etnografische kunst en gebruiksvoorwerpen
  • Koloniaal antiek
  • Sieraden en juwelen (gediplomeerd Edelsteenkundige DGI)
  • Bedrijfsinventaris
  • Antiek bewerkt pre-conventie ivoor

Andeweg Taxaties is als ingeschreven register-taxateur gemachtigd om een deskundigenverklaring toe te kennen aan objecten die vervaardigd zijn van of met materialen die onderhevig zijn aan de CITES wetgeving betreffende antiek ivoor en andere CITES appendix soorten. Een fysieke inspectie van het object is hiervoor verplicht volgens art. 7;960 BW

Verzekering

Bij een taxatie voor verzekering is het van belang dat een correcte inschatting wordt gemaakt over de waarde van uw kunstcollectie, verzameling, inboedel of bedrijfsinventaris. Andeweg Taxaties is als lid van het Verenigd Register van Taxateurs (VRT) geliëerd aan de Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) en wordt erkend door verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen.

Overlijden of echtscheiding

Bij overlijden of een echtscheiding wordt er vaak veel van u gevraagd. Een emotioneel proces volgt waarbij de afwikkeling van de erfenis of inboedel veelal wordt onderschat.

Niet in alle gevallen is een erfenis goed geregeld en blijven nabestaanden achter met een onvolledig gedocumenteerde collectie, verzameling of andere kostbaarheden. Andeweg Taxaties ontzorgt door een deskundig taxatierapport op te stellen dat wordt erkend door een notaris, rechtbank of de belastingdienst.

Schade en contra-expertise

Schade komt met regelmaat voor. Het per ongeluk omstoten van een kostbare vaas, brand of diefstal kan tot problemen leiden als u niet kunt aantonen dat uw collectie of inboedel binnen de verzekerde sommen valt. Andeweg Taxaties verzorgt gedetailleerde en deskundige rapporten die u aan uw verzekeraar of tussenpersoon kunt overleggen.

Het komt ook voor dat een verzekeraar twijfel heeft over de verzekerde waarde van een beschadigd object. Hierbij kunt u of de verzekeraar een beroep doen op een contra-expertise waarbij rekening wordt gehouden met de vervangingswaarde of eventuele restauratiekosten.

Antiek bewerkt ivoor

De huidige wetgeving stelt dat antiek bewerkt ivoor of andere materialen van bedreigde diersoorten die worden verhandeld binnen de Europese Unie, moeten zijn voorzien van een deskundigenverklaring of een CITES-certificaat. Veel bedreigde diersoorten zijn opgenomen in de zogenaamde CITES-Appendix en op basis daarvan wordt handel, ruiling of schenking toegestaan of verboden. Andeweg Taxaties biedt kundig advies op maat. Een fysieke inspectie is hierbij verplicht.

Algemene voorwaarden zijn van toepassing.