Specialisme

Naast de expertise van kunst en antiek, heeft Peter Andeweg zich door zijn grote passie voor antieke Oriëntaalse wapens ontwikkeld tot expert op gebied van antieke wapens en toebehoren.

De expertise van Andeweg Taxaties:

  • Antieke wapens en uitrusting voor 1870
  • Aziatische kunst, waaronder Chinees porselein
  • Tribale en Etnografische kunst en gebruiksvoorwerpen
  • Koloniaal antiek
  • Medische instrumenten
  • Antieke gebruiksvoorwerpen

Tarieven

Het tarief voor een taxatie is 79,95€ per uur exclusief BTW en exclusief uitwerking van het rapport. Andeweg Taxaties factureert op uurbasis om extra onnodige kosten te voorkomen. Bij een taxatie wordt een starttarief van 79,95€ gerekend met een verhoging van 39,95€ per half uur. Daarnaast wordt een reiskostenvergoeding van € 0,29 per kilometer met een minimum van € 12 in rekening gebracht.

De kosten van een enkele waardebepaling bedragen 14,95€ per object incl. BTW, een beknopte omschrijving en een waarde. Het aantal te waarderen objecten kan eenvoudig worden aangekocht via het aankoopformulier op de website.

Tevens kunt u bij Andeweg Taxaties terecht voor een taxatie voor de gehele inboedel of een collectie kostbaarheden voor verzekering of successiebelasting na overlijden of voor opname in het testament. Een taxatie heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Neem contact op via e-mail of maak telefonisch een afspraak. Ook voor het aanvragen van een deskundigenverklaring omtrent antiek ivoor en of andere CITES gerelateerde objecten bent u bij ons aan het juiste adres.

Annulering:
Bij annulering van een afspraak binnen 24 uur wordt één uur in rekening gebracht.

Andeweg Taxaties is niet verantwoordelijk voor veilingresultaten en/of gerealiseerde prijzen in het economisch verkeer. Met name waardebepalingen zullen gebaseerd zijn op een actuele waarde in het economisch verkeer. Taxaties voor verzekering zullen een reële vervangingswaarde zijn. Waardebepalingen en taxaties kunnen worden gedaan op een gegronde kennis van kunst en antiek, met als specialisme antieke wapens en militaria van voor 1870 (m.b.t. wetgeving op handel in antieke wapens).

Tevens is Andeweg Taxaties als register-taxateur gemachtigd om een deskundigenverklaring toe te kennen aan objecten die vervaardigd zijn met materialen die onderhevig zijn aan de CITES wetgeving betreffende antiek ivoor en andere CITES appendix soorten. Een fysieke inspectie van het object is hiervoor verplicht volgens art. 7;960 BW

Algemene voorwaarden zijn van toepassing.